Ane Bysted
 
CURRICULUM VITAE

Ane Bysted, cand.mag. i idehistorie og historie og Ph.D. i historie.


Egentlig hedder jeg Ane Lise Bysted, men det er der ingen, der kalder mig. Jeg er født den 16. januar 1971 i Thisted, og voksede op i Struer. Jeg blev student fra Struer gymnasium i 1989, hvorefter jeg tog et år med arbejde på fjerkræslagteri og højskoleophold på Langelands Kunsthøjskole.

I
1990 flyttede jeg til Århus for at læse, og i marts 1997 blev jeg færdig som cand.mag. i idehistorie og historie. Allerede året før var jeg begyndt at undervise på Institut for Idehistorie, hvilket jeg fortsatte med endnu et par semestre.

I februar 1999 blev jeg ansat som Ph.D.-stipendiat ved Institut for Historie på Syddansk Universitet i Odense, og i juni 2004 var Ph.D.-graden i hus.

Siden har jeg undervist i middelalderens historie på Aarhus Universitet, på Syddansk Universitet i Odense, og på Grønlands Universitet i Nuuk, samt været ansat på museerne i Skanderborg, Ringsted, Guldborgsund og Vejen kommune.

Jeg har været involveret i flere digitale formidlingsprojekter, og siden 2021 har jeg arbejdet som historisk konsulent på det virtuelle teaterprojekt "3 Kings" om Svend, Knud og Valdemar.

Jeg bor i Lunderskov sammen med Bo Gorzelak Pedersen.


Uddannelse

25. juni 2004 forsvarede jeg min Ph.D.-afhandling In Merit as Well as in Reward. Indulgences, Spiritual Merit, and the Theology of the Crusades, c. 1095-1216

2000: 3 måneders studieophold ved Divinity School, University of Chicago, USA

1999-2004: Ph.D.-studium ved Institut for Historie, Kultur og Samfundsbeskrivelse, Syddansk Universitet, Odense

1997: Cand. mag. i idehistorie og historie fra Århus Universitet. Speciale i idehistorie med titlen Anders Sunesøns placering i det 12. århundredes renæssance med særligt henblik på forsoningslæren i Hexaemeron

1990: Indskrevet på Institut for Idehistorie ved Århus Universitet. I september 1992 påbegyndte jeg sidefag i historie


1989: Samfundssproglig student fra Struer Gymnasium

 
KONTAKT


E-mail

SE OGSÅ

Min profil på
LinkedIn